У Закарпатській ОВА пояснили, чи пов'язаний з мобілізацією дозвіл військовим перевіряти документи громадян

Рішення про запровадження окремих заходів правового режиму воєнного стану, зокрема перевірки документів військовими та нацгвардійцями, ухвалене радою оборони Закарпаття, не пов’язане з мобілізацією і не містить дозволу на перевірку транспортних засобів, житла або інших приміщень громадян. Про це розказав заступник голови Закарпатської ОВА Ігор Шинкарюк на брифінгу 1 грудня, повідомляє "Карпатський Об'єктив".

"Існує хибна думка, начебто воно (рішення. - "ОстроВ") пов’язане з мобілізацією, але це зовсім не так", – сказав Шинкарюк.

Він підкреслив, що ухвалене рішення стосується винятково перевірки документів.

Зазначається, шо рішення прийнято відповідно до постанови, котра містить у собі не лише перевірку документів, але і транспортних засобів, житла, майна і всього іншого. Однак, за словами заступника голови ОВА, на території Закарпатської області рішенням Ради оборони запроваджено виключно перевірку документів - без перевірки транспортних засобів, житла тощо.

Шинкарюк також наголосив, що це рішення необхідне через підвищений рівень криміногенної обстановки, оскільки на територію Закарпаття прибувають різні групи людей, серед яких так звані "авторитети". Крім того, в Закарпатську область багато людей прибувають на територію області з метою незаконного перетину кордону.

"У нас відволікаються величезні сили Державної прикордонної служби, котра вимушена працювати по всій лінії державного кордону. А це декілька сотень кілометрів", – сказав чиновник.

За його словами, самих прикордонників для цього не вистачає.

Раніше повідомлялось, що на Закарпатті з п'ятниці перевірятимуть документи у всіх, хто проживає в регіоні.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті