У ВР заявили, що у чоловіків старше 25 років з початку війни різко зросло бажання стати аспірантами

Голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак заявив, що від початку повномасштабної війни в чоловіків, старших за 25 років, різко зросло бажання стати аспірантами. Про це він повідомив у Телеграм 31 січня.

"У проєкті зʼявилась норма про позбавлення відстрочки аспірантів контрактної формі. Можна по різному до неї ставитись, але для розуміння масштабу проблеми покажу дані, як різко з початку повномасштабної війни зросло бажання стати аспірантами у чоловіків віком 25+. Висновки робіть самі", - написав Бабак, коментуючи оновлений проєкт закону про проходження військової служби, мобілізацію та військовий облік.

Зокрема, за оприлюдненими даними у 2019-2021 рр. чоловіки, старші за 25 років, становили майже 20% зарахованих до докторантури (доктор філософії/доктор мистецтв) на бюджет і 26-46% зарахованих на контракт.

У 2022-му і 2023 роках це співвідношення значно збільшилося, і чоловіки, старші за 25 років, становили близько 39-47% зарахованих до докторантури на бюджет і 78-82% зарахованих на контракт.

Раніше заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький повідомив, що у 2023 році на 21% збільшилася кількість вступників до аспірантури і докторантури, переважно це чоловіки.

Як повідомлялося, у Міноборони визначились з новим граничним віком для служби за контрактом. 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті