У Вінниці стався спалах гепатиту А, у лікарні знаходяться вже 60 людей, в тому числі діти

В одному з районів Вінниці трапився спалах гепатиту А. 60 людей у лікарні, серед них 14 - діти. Про це повідомляє МОЗ України у Телеграм.

"60 людей з підтвердженим діагнозом гепатит А госпіталізовані, серед них - 14 дітей. Також ще 14 пацієнтів перебувають під медичним наглядом та очікують підтвердження діагноз", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в МОЗ, постраждалі отримують всю необхідну медичну допомогу та залишаються під наглядом лікарів.

Наразі спеціалісти перевіряють та досліджують усі можливі причини спалаху - від стихійних ринків до точок централізованого та децентралізованого водопостачання.

Наразі на лабораторне дослідження вже було відібрано 66 проб води (з громадських джерел питної води, приватних криниць, точок продажу питної води чи розподільчої мережі) - 53 з них вже перевірені та відповідають санітарним нормам.

Як повідомлялося, у МОЗ не виключили спалаху холери внаслідок руйнування дамби в Новій Каховці. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті