У Верховні Раді збираються декриміналізувати порно. Проте в деяких випадках кримінальна відповідальність залишиться

В українському парламенті збираються декриміналізувати порно, прибравши кримінальну відповідальність зі статей 301 та 302 Кримінального кодексу України. Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у своєму Телеграм-каналі 15 серпня.

"Як і обіцяв, починаємо день з ліберальних новин.  Ми декриміналізуємо порно", – написав Железняк.

Зазначається, що кримінальна відповідальність залишиться виключно за:

- порно без згоди (порнопомста, deep fake),

- екстремальне порно (насильництво, зоо-, некрофілія),

- порно з дітьми і розповсюдження серед дітей (тут ще й посилюємо).

"За все інше зі ст.301 та 302 кримінальну відповідальність прибираємо✅ Щоб фантазія правоохоронців не генерувала по 1000+ справ на рік, – пише нардеп. – Аби не було спокуси маніпулювати: сутенерство, втягнення в проституцію та торгівля людьми теж лишаються кримінальними злочинами (це окремі статті)".

Зазначається, що над текстом відповідного законопроєкту працювала робоча група разом із правоохоронним комітетом, BRDO та іншими громадськими організаціями та держорганами.

Раніше повідомлялось, що у Верховній Раді хочуть відмовитися від використання шрифту "Іжиця", який розробила ще радянська дизайнерка.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті