У Силах оборони півдня спостерігають, як РФ готується до блокади Чорного моря

Є декілька ознак, які вказують на те, що росіяни готуються до блокади Чорного моря. Про це заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 27 липня.

"Перша демонстрація - це були навчання, які вони провели за сценарієм ймовірної атаки на цивільне судно, як це буде розвиватися. Тобто вони приміряються до провокацій, які спланували", - сказала Гуменюк.

За її словами, те, що росіяни готують корабельне угруповання, теж говорить про підготовку до блокади.

"За останній тиждень у Чорному морі ми не спостерігали менше ніж 14 ворожих кораблів, це досить широко представлений формат", - зазначила речниця.

Як повідомлялося, російські окупанти вночі 27 липня нанесли удар ракетами "Калібр" по портовій інфраструктурі Одеської області.. 

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті