У школах Луганщини окупанти перевіряють телефони: один учень нібито зґвалтував іншого й записав це на відео

У школярів на окупованій території Луганської області перевіряють телефони під приводом того, що один школяр нібито зґвалтував іншого й записав це на відео. Про це з посиланням на власні джерела повідомив журналіст Олексій Артюх у своєму Телеграм-каналі 27 жовтня.

"Начебто через те, що хтось з учнів згвалтував іншого учня і записав це на відео. Варто зазначити, що в різних школах деталі цієї історії відрізняються, як і назва міста, де це начебто відбулося. Можливо, це введення тих засобів контролю, про які раніше була інфа", - цитує Артюх співрозмовника. 

Він наводить скрін відповідного посту в одному з місцевих Телеграм-каналів, де мова йде нібито про Довжанськ (Сверодловськ), окупований у 2014 році.

"Перевірки телефонів відбуваються і в населених пунктах, що окуповані РФ після 24 лютого 2022 року. Зокрема, в Троїцькому та Білокуракиному. Подібні випадки відбувалися і в Старобільському та Щастинському районах, однак там перевірки пов'язують з бажанням директорів шкіл виявити учнів, що продовжують навчання в українських школах дистанційно. Таких школярів, якщо їх вдасться виявити, планують ставити на облік", - пише видання "Трибун".

Раніше повідомлялось, що окупанти на Луганщині влаштовують рейди по школах з метою перевірки телефонів у дітей.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті