У Сербії раді, що до них від війни втекла велика кількість росіян: буде кому працювати

Сербська економіка виграє від напливу біженців з росії. Про це заявила прем'єр-міністр країни Ана Брнабич, повідомляє видання Bloomberg.

За її словами, країна отримала високоякісних фахівців, які точно посприяють підйому економіки.

"Серед цих людей - інженери, переважно дуже молоді, дуже кваліфіковані, дуже талановиті люди, які стають платниками податків і забезпечують кадрами ІТ-галузь країни", - зазначила очільниця сербського уряду.

Одним із факторів активної імміграції росіян до Сербії, за версією Брнабіч, є те, що вони "не відчувають себе бажаними в інших країнах".

"Ці молоді люди справді орієнтовані на Захід, дуже добре освічені, виступають проти війни. Це добре для нас", – сказала вона.

Як повідомлялося раніше, міністр економіки Сербії закликав негайно запровадити санкції проти РФ

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті