У селах і на прифронтових територіях можуть з’явитися мобільні аптеки

У селах і на прифронтових територіях, де відсутні стаціонарні аптечні пункти, можуть з’явитися мобільні аптеки. Про це повідомляє Мінреінтеграції у своєму телеграм-каналі 26 грудня.

"У разі запровадження мобільних аптек вони зможуть функціонувати у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Також такі аптеки працюватимуть, зокрема, на прифронтових територіях, де наразі суттєво зруйнована медична й аптечна інфраструктура", - зазначили у Мінреінтеграції.

На спеціальній нараді міністерства основна увага була приділена питанню отримання АТ "Укрпошта" ліцензії на реалізацію медичних препаратів, адже право створювати подібні мобільні аптеки є виключно у ліцензованих підприємств.

"Надання поштовому оператору такого права зможе розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року", - зазначили у міністерстві.

Повідомляється, що у випадку реалізації цієї ініціативи планується:

  1. Відкриття ліцензованих складів на ключових сортувальних об’єктах Укрпошти (Київ, Львів, Харків, Одеса, Хмельницький), що дасть змогу забезпечити доставку ліків до будь-якого населеного пункту країни вже наступного дня.
  2. Забезпечення запасу 10 тисяч найменувань лікарських засобів.
  3. Інтеграція з програмою "Доступні ліки".

У мобільних аптечних пунктах діятимуть аналогічні правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Усі рецептурні препарати видаватимуться виключно за рецептом.

Як повідомлялось раніше, громадами Донеччини їздять мобільні бригади лікарів і роблять щеплення у прифронтових селах.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті