У росії замерзає Ростов: понад 130 багатоквартирних будинків, школи та дитсадки залишилися без опалення

Через комунальну аварію без тепла залишилися понад 130 будинків у Ростові-на-Дону в РФ. Про це з посиланням на міністра ЖКГ Ростовської області Сергія Сізікова пише Телеграм-канал "The Moscow Times" 1 лютого.

"У Ростові-на-Дону сталася аварія на теплотрасі, без тепла залишилися 136 багатоквартирних будинків, три школи, одна гімназія і чотири дитячих садки", - ідеться в повідомленні.

Зазначають, що в цей час у Ростові-на-Дону 4 градуси морозу.

"Крім цього, у четвер вимикали водопостачання у трьох районах Новошахтинська", - ідеться в повідомленні.

Підкреслюється, що останнім часом аварії в Ростовській області відбуваються щодня. Загалом по області через обриви проводів унаслідок негоди світла і тепла не було у 150 тисяч осіб - їм довелося обігріватися власними силами за допомогою теплових гармат і генераторів. Минулої весни влада регіону говорила, що Ростов став першим у країні містом, яке отримало пільговий кредит у 3 млрд рублів на модернізацію теплових мереж, зношеність яких рік тому становила понад 60%. 

"Масові відключення тепла і води на тлі різкого похолодання почали відбуватися в регіонах Росії із середини грудня. За даними комітету Держдуми з будівництва та ЖКГ, протягом перших двох тижнів 2024 року в країні було зафіксовано приблизно 2500 таких інцидентів. Мінбуд повідомляв про 4382 події з 30 грудня 2023 року до 22 січня 2024 року. За підрахунками віцепрем'єра Марата Хуснулліна, для наведення порядку в цій царині знадобиться приблизно 4,5 трлн рублів. У 2023 році з федерального бюджету на сферу ЖКГ виділено тільки 415,8 млрд рублів", - сказано також у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що три райони Москви залишилися без електрики та опалення в 25-градусний мороз.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті