У росії заарештовано активи Ахметова. Закидають - фінансування ЗСУ

У росії повідомили про розслідування кримінальної справи про фінансування структурами українського мільярдера з Донецька Ріната Ахметова ЗСУ, в рамках якої заарештовано його активи. Про це пише "Коммерсантъ".

Зазначається, що кримінальну справу стосовно структур Ахметова розслідують у росії з вересня 2020 року.

"З матеріалів справи випливає, що з квітня 2022 року невстановлені особи з-поміж керівників і бенефіціарів компанії SCM Holdings Limited, зареєстрованої на Британських Віргінських островах, спонсорували українську армію і загони націоналістів, зокрема й підрозділ нацгвардії "Азов" (визнаний у РФ терористичним і заборонений)", - ідеться в повідомленні.

При цьому зазначають, що єдиним власником SCM Holdings Limited є український олігарх Рінат Ахметов.

Як вважає російське слідство, спонсорування структурами Ахметова "тероризму" здійснювалося, зокрема, і за рахунок коштів, що надходили з росії.

У справі йдеться про десятки мільйонів рублів, перерахованих зареєстрованою в Москві компанією "Метінвест Євразія" - збутовою структурою української гірничо-металургійної групи "Метінвест", яка і виступає її єдиним засновником. Остання, своєю чергою, також входить до холдингу SCM.

У зв'язку з цим слідство звернулося до Басманного райсуду Москви з клопотанням про арешт активів російської "дочки" "Метінвесту" для забезпечення виконання вироку "в частині можливої конфіскації грошей, цінностей і майна, призначених для фінансування тероризму".

Суд РФ вирішив, що доводи представника ГСУ СКР є достатньо вмотивованими, і наклав арешт на десятки об'єктів нерухомості в Севастополі та Бєлгороді, 99,87% і 99% часток компанії "Метінвест Євразія" в статутних капіталах її "дочок" - ТОВ "Бєлгородметалоснаб" і ТОВ "Пансіонат "Гірник"" відповідно, на кілька автомобілів, а також на десятки мільйонів рублів на рахунках фігурованих у справі організацій в одному з банків.

"Спроба представників ТОВ "Метінвест Євразія" оскаржити це рішення райсуду успіхом не увінчалася. Ба більше, слідство потім домоглося продовження раніше накладеного арешту", - пише видання.

Воно також зазначає, що оскільки сам Рінат Ахметов і топ-менеджери його холдингу недоступні для російського слідства, справа щодо них, очевидно, буде розглянута заочно у 2-му Західному окружному військовому суді, а активи - конфісковані.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті