У росії оголосили в розшук екс-віце-президента Газпромбанку, який поїхав воювати на боці ЗСУ 

Російське МВС оголосило в розшук колишнього віце-президента Газпромбанку Ігоря Волобуєва, який виїхав в Україну, щоб вступити в київську територіальну оборону. Інформація про це з'явилася в базі розшуку відомства, - пише "Медиазона".

За якою саме статтею КК розшукують Волобуєва, невідомо. У жовтні 2023 року Мін'юст оголосив його "іноземним агентом".

У своєму фейсбуці Волобуєв наприкінці грудня написав, що майже рік служить в Інтернаціональному легіоні України. До нього, зокрема, входять "Російський добровольчий корпус" і легіон "Свобода Росії".

Навесні 2022 року після від'їзду до Києва Волобуєв виданню Telegraph повідомив про "безслідне" зникнення всіх грошей зі своїх рахунків у Газпромбанку. Він назвав це "розплатою за дезертирство" і сказав, що "краще буде спати на вулиці, ніж покине Україну".

Волобуєв 16 років був співробітником "Газпрому", потім ще шість років пропрацював у Газпромбанку. Після переїзду в Україну його звільнили. Чоловік народився в Охтирці Сумської області. За його словами, після анексії Криму 2014 року він "дав собі слово", що поїде воювати, якщо "російські танки прийдуть" у його рідне місто.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті