У РФ пропонують запустити пороми до Бердянська та Маріуполя

Росіяни пропонують запустити пороми між окупованими територіями Донецької та Запорізької областей та материковою частиною РФ, "щоб уникнути транспортного колапсу". Про це заявив голова комітету Радфеду з економічної політики Андрій Кутепов, - повідомляють росЗМІ.

"Враховуючи існуючий стан та поточні перспективи розвитку перевезень внутрішніми водними шляхами, які не повною мірою відповідають інтересам сталого соціально-економічного розвитку Росії та забезпечення національної безпеки країни, а також відсутність системного підходу до модернізації та відновлення даної галузі, з метою вирішення питань для забезпечення сприятливих умов життя населення пропонується: розглянути питання про вантажне поромне сполучення та відновлення пасажирських перевезень на територіях з Бердянським та Маріупольським портами", - йдеться у листі, який був направлений помічнику президента РФ Максиму Орєшкіну.

За словами голови комітету Радфеду з економічної політики Андрія Кутепова, "важливо відновити вантажне та пасажирське поромне сполучення між портами нових територій та Ростовською областю, Краснодарським краєм, щоб уникнути транспортного колапсу".

Також, зазначив він, необхідно створити транспортні коридори "із возз'єднаних територій" до Криму.

Як повідомлялося раніше, в окупованому Мелітополі рашисти вивозять вирубаний ліс у бік Криму.

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті