У Покровську готують до відкриття офіс міжнародної організації "Лікарі світу"

Офіс міжнародної гуманітарної організації "Лікарі світу" буде відкрито у Покровську на початку наступного року. Про це місія повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

Організація працює у багатьох країнах світу, надаючи невідкладну та довгострокову медичну допомогу найбільш уразливим категоріям населення. 

"Одним із ключових напрямків діяльності "Лікарів світу" є надання соціальної, медичної та психологічної допомоги, а також проведення тренінгів самодопомоги для людей та медичних працівників", - розповів представник голови філії “Лікарі світу” в Україні Девід Шустер.

За даними Покровської МВА, однією з актуальних проблем є нестача медичного персоналу через евакуацію та мобілізацію лікарів. Крім того, міські лікарні потребують додаткових розхідних матеріалів для надання допомоги мешканцям.

"Окрім цього, функціонує реабілітаційне відділення, для якого потрібне нове обладнання. Перинатальний центр Покровської КЛІЛ є унікальним та єдиним у Донецької області, потребує оновлення кувезів для недоношених дітей. У зв'язку із загостренням ситуації із COVID-19 є необхідність мобільного відеографа для моніторингу стану легенів пацієнтів", - зазначили в адміністрації.

Як повідомлялося, громадська організація з Покровська розробила дорожню карту для ветеранів, яка допоможе отримати протезування.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті