У партії Шольца заявили, що їхній лідер допоміг запобігти можливому ядерному удару РФ по Україні, поїхавши до Китаю

У партії Шольца заявили, що він запобіг ядерному удару по Україні. З такою заявою днями виступив лідер фракції СДПН у Бундестазі Рольф Мютценіх, повідомляє ТГК Bild.

Він сказав, що потрібно "бути вдячними канцлеру", оскільки він "своїм візитом до Китаю допоміг запобігти можливому ядерному удару російської армії за наказом президента Путіна".

Оглядач BILD Філіп Пятов ставить це під сумнів і нагадує, що раніше американські ЗМІ вже писали, ніби восени 2022 року США побоювалися ядерного удару РФ по Україні. До його запобігання підключили Китай. Після візиту Олафа Шольца в Пекін влада КНР закликала не застосовувати атомну зброю.

Американські ЗМІ тоді писали, що роль Шольца при цьому була мінімальна, він лише передав Пекіну повідомлення з Вашингтона. У відповідь на запит BILD офіс канцлера процитував його слова від листопада 2022 року після зустрічі з Сі Цзіньпіном: "У Пекіні я попросив голову Сі використати його вплив на Росію".

"На одному боці американці погрожували Російській Федерації. На іншій стороні, і канцлер у цьому брав участь, вдалося домогтися від Китаю та Індії підписання декларації, де вони висловилися проти застосування ядерної зброї взагалі та в Україні зокрема. Олаф Шольц, безумовно, сприяв зміні позиції Китаю. Але в будь-якому разі Шольц не запобіг ядерній війні, оскільки не було жодних ознак того, що ядерний удар неминучий", - заявив BILD військовий експерт Карло Масала, професор Університету бундесверу в Мюнхені.

Як повідомлялося, за інформацією CNN, влада США всерйоз готувалася до можливого ядерного удару РФ по території України наприкінці 2022 року.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті