У МОЗ не виключають спалаху холери внаслідок руйнування дамби в Новій Каховці

Міністерство охорони здоров'я не відкидає ризику виникнення випадків холери внаслідок руйнування військами країни-агресора РФ дамби Каховської ГЕС. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми не виключаємо випадків холери, ситуація стане зрозумілою після зниження рівня води", - сказав він.

Кузін наголосив, що алгоритми реагування на випадки холери чітко прописано, їх виконуватимуть.

Водночас він зауважив, що можливість застосування карантинних заходів у постраждалих регіонах розглядатимуть після зниження рівня води.

Головсанлікар країни також повідомив, що медичні заклади постраждалих регіонів мають запаси питної води принаймні на дві доби, із підтоплених медзакладів проводять евакуацію пацієнтів, у лікарнях достатньо антибіотиків на випадок виникнення спалахів інфекцій.

При цьому Кузін закликав не використовувати в їжу загиблу рибу.

Як повідомлялося, у Херсонській області є в наявності близько 600 тисяч таблеток для знезараження води. 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті