У МОН розповіли, як будуть працювати школи з 1 вересня

З 13 тисяч шкіл, які наразі функціонують в Україні, 7,5 тисяч з першого вересня цього року будуть працювати у звичайному форматі й ще близько 3 800 - у змішаному. Про це заявив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків, - пише Суспільне.

"З 13 тисяч шкіл, які в цілому функціонують в Україні, на 1 вересня 7,5 тисяч будуть працювати у звичайному форматі й ще близько 3800 - у змішаному через те, що укриття не дозволяє помістити всіх учасників освітнього процесу. Але з безпекових причин близько 2,5 тисяч шкіл працюватимуть дистанційно. І тут важливо організувати якісне навчання в цих школах", - пояснив Сташків.

За його словами, є школи, які були переміщені з окупованої території Запорізької та Херсонської областей на підконтрольну Україні територію.

"У нас є школи, які були переміщені з окупованої території Запорізької й Херсонської областей. Зараз вони функціонують на підконтрольній Україні території. З 1 вересня вони почнуть працювати дистанційно, в тому числі для учнів з ТОТ, яких в Україні - 70 тисяч", - сказав заступник міністра.

Він також додав, що є школи, які навіть за наявності укриттів не можуть відкритися в "очному форматі".

"Є школи, які навіть за наявності укриттів не можуть відкритися в очному форматі - це прифронтові території. А також є школи, де фізично неможливо облаштувати сховище у приміщенні, його потрібно будувати з нуля, а це дуже дорогий і тривалий процес. Одне повноцінне укриття коштує близько 30 млн грн. Цього року держава виділила 1,5 млрд грн для будівництва укриттів. Ми очікуємо, що значна кількість шкіл буде облаштована новими повноцінними укриттями", - сказав Андрій Сташків.

Як повідомлялося, 25 серпня міністр освіти і науки України Оксен Лісовий сказав на "Серпневій" конференції щодо нового бачення трансформації освіти в Україні, що загалом до закладів освіти повернуться близько 500 тисяч дітей.

Також міністерство освіти і науки пропонує вчителям 1 вересня провести урок про ментальне здоров'я, розроблений для учнів 1-6 та 7-11 класів.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті