У "ЛНР" інформують про механізм "віджимання" житла ВПО: впродовж місяця треба особисто прийти до "уповноваженого органу"

Окупаційні "адміністрації" населених пунктів Луганської області, окупованих з 2014 року, почали активно розміщувати оголошення про те, яким саме чином зібралися "віджимати" житло тих, хто залишив домівку через окупацію регіону. Відповідні відеозвернення розмістили окупаційний "голова" Кадіївки (Стаханова) Сергій Жевлаков та окупаційна "голова" Голубівки (Кіровська) Вікторія Сергєєва в Телеграм 10 квітня.

"Протягом десяти днів інформація про те, що будь-яке приміщення було виявлено як безгосподарне, розміщуватиметься на офіційному сайті органу місцевого самоврядування, а також біля входу в саме приміщення. У власників, які хочуть зберегти за собою право власності без необхідності доводити його через суд, є один календарний місяць з моменту розміщення оголошення, щоб з'явитися до уповноваженого органу і заявити про себе", - повідомила колаборантка Сергєєва.

Жевлаков уточнив, що "закон", який дозволяє відбирати покинуте переселенцями житло, "...викликав бурхливе обговорення серед населення". 

"Щоб уникнути неправильного його (закону. - "ОстроВ") тлумачення, звертаю увагу мешканців, що безхазяйне житло визначатиметься за кількома ознаками, але головна підстава - це несплата комунальних послуг протягом року до моменту виявлення квартири як безхазяйної", - уточнив кадіївський колаборант. 

"Віджимання" житла колаборанти називають обтічною фразою "переведення в муніципальну власність".

Як зазначають джерела "ОстроВа" - переселенці із зазначених міст, з'явитися до "уповноважених органів" упродовж місяця переважна більшість не має змоги, адже поїздка в окуповану область - це і дорого, і, насамперед, небезпечно для життя. 

Раніше повідомлялося, що колаборантка з Новопскова Луганської області, окупованого з 2022 року, пояснила власникам "безгосподарного" житла, що в їхні квартири поселять "висококваліфікованих росіян", багатодітні сім'ї та сиріт.

 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті