У Донецьку в 3 корпус "ДНТУ" було понад 10 "прильотів", але окупанти передумали його відбудовувати

В окупованому Донецьку анонсоване будівництво нового корпусу клону Донецького національного технічного університету, до якого хотіли приступити цього літа, відкладено. Про це повідомив Олександр Анопрієнко, який називає себе ректором вишу, - пишуть пропагандистські ЗМІ 16 червня.

"Ми чекаємо, коли налагодиться ситуація з безпекою, але паралельно зберігаємо плани зі створення нового корпусу. Він має з'явитися на місці найбільш постраждалого третього корпусу. Туди було занадто багато прильотів - понад 10 важких снарядів. З огляду на те, що його створювали в 1930-ті роки, потім він зазнавав руйнувань у Велику Вітчизняну війну, потім знову відтворювали, зараз набагато доцільніше побудувати новий, сучасний корпус, ніж намагатися вкотре відновити те, що неодноразово руйнувалося. Плани актуальні, як і раніше", - цитується Анопрієнко.

Він додав, що незначні руйнування "виш" намагається ремонтувати своїми силами. Наразі пошкоджень зазнало більше половини будівель навчального закладу.

"Здебільшого пошкоджено корпуси в районі студмістечка, але й тут, у південному кампусі, де в нас адміністративний центр, теж були поодинокі "прильоти" по окремих корпусах. Наслідки, здебільшого, ми відновили, а ось є більш серйозні пошкодження - корпус № 7, спортивний манеж дістав кілька важких влучань, басейн дістав ушкодження, після яких потрібен його капітальний ремонт", - сказав колаборант. 

На початку цього року Анопрієнко заявив росЗМІ, що до літа за відсутності небезпеки обстрілів "виш" має намір зайнятися будівництвом нового навчального корпусу на місці зруйнованого корпусу № 3. У реалізації проєкту очікувалася допомога від Санкт-Петербурзького гірничого університету.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті