У Білому домі настійно порадили Україні готуватися до контрнаступу

США радять Україні готуватися до контрнаступу у війні проти росії, адже зброя та допомога від західних партнерів зараз надходить вільно. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico 19 лютого.

Зазначимо, що президент США Джо Байден вже завтра вирушить до Польщі, аби зустрітися з президентом Анджеєм Дудою та іншими ключовими лідерами НАТО.

Офіційні особи США вважають, що оборона України ось-ось досягне критичної фази, коли росія почне свій наступ. При цьому адміністрація Байдена терміново тисне на адміністрацію президента України Володимира Зеленського, щоб вона закріпила свої досягнення і, можливо, завдала власного контрудару.

Білий дім також сказав команді Зеленського готуватися до наступу зараз, оскільки зброя та допомога з Вашингтона та Європи надходять вільно. При цьому є побоювання, що підтримка з боку європейських сусідів України може бути обмеженою.

Окрім того, Байден у Польщі має намір підкреслить необхідність для Заходу та США тримати курс на Україну. Він просуватиме необхідність як альянсів, так і американського лідерства на світовій арені.

Нагадаємо, раніше у Конгресі США вимагали надати Україні винищувачі. 

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті