Суд залишив чинним рішення про відсторонення російських футбольних клубів від змагань під егідою UEFA 

Спортивний арбітражний суд залишив чинним рішення UEFA про відсторонення російських футбольних клубів від участі в змаганнях, що проходять під егідою союзу. Про це повідомляє "Голос Америки".

Це рішення UEFA ухвалив 28 лютого 2022 року, після початку військового вторгнення росії в Україну. У травні минулого року чотири російські клуби прем'єр-ліги - ЦСКА, "Динамо", "Зеніт" і "Сочі" - звернулися до суду з вимогою скасувати рішення UEFA як дискримінаційне. Однак суд відмовив.

У мотивувальній частині рішення суду, опублікованій у п'ятницю, заявлено, що UEFA не порушив принципу політичного нейтралітету, і його відмова в участі російським клубам не може вважатися дискримінаційною або непропорційною.

Російські клуби вказували на те, що деякі інші спортивні асоціації - наприклад, Асоціація професійних тенісистів і Жіноча тенісна асоціація, - не заборонили участь російських спортсменів у своїх змаганнях. Однак, на думку суду, футбол є особливим видом спорту, в якому вболівальники особливо часто висловлюють надмірно бурхливу реакцію і допускають інциденти "на ґрунті расизму, націоналізму та релігійної нетерпимості". Суд вважає, що допуск до змагань російських футбольних команд може негативно позначитися на безпеці спортсменів і глядачів.

Після початку війни в Україні багато спортивних асоціацій заборонили участь у своїх заходах спортсменів із росії та Білорусі. Міжнародний олімпійський комітет допускає їх тільки під нейтральним прапором. Через численні санкції вже 17 російських атлетів високого рівня вважали за краще змінити спортивне громадянство, наголошується в повідомленні.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті