Суд відмовив Фаріон у поновленні на посаді професорки "Львівської політехніки"

Галицький районний суд Львова відмовив колишній народній депутатці Ірині Фаріон у поновленні на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету "Львівська політехніка". Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Як зазначається, Фаріон у грудні 2023 року звернулася до суду з позовом до Національного університету "Львівська політехніка" щодо визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з посади професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки.

За результатами розгляду справи, 7 лютого суд у задоволенні позову відмовив.

У рішенні зазначається, що апеляційну скаргу подають протягом 30 днів із дня його проголошення.

Нагадаємо, 13 листопада уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Служби безпеки України у зв'язку з розкриттям Фаріон особистих даних студента, який написав їй з окупованого Криму, через що той зазнав переслідувань із боку російських окупантів. 

Пізніше СБУ розпочала кримінальне провадження і призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій Фаріон.

15 листопада міністр освіти і науки Оксен Лісовий повідомив, що Фаріон звільнили з посади викладачки університету "Львівська політехніка".

16 листопада екс-депутат Ірина Фаріон відреагувала на своє звільнення зі "Львівської політехніки" та повідомила, що готує позов до суду.

Пізніше Фаріон заявила, що Львів перетворився на місто диверсантів, які розмовляють російською. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті