США стверджують, що Індія приховувала російське походження пального у своєму експорті

США висловили на адресу Індії стурбованість щодо того, що вона використовувала для експорту паливо, яке виготовлене з російської сирої нафти. Про це повідомив голова центрального банку Індії Майкл Патра, пише з посиланням на "Reuters" "Економічна правда".

"Російську нафту перетворюють на дистилят, який використовується для виготовлення одноразового пластику", – зазначив Патра.

Уточнюється, що він не вказав індійське судно чи нафтопереробник, яке цим займається.

Підкреслюється, що міністерство фінансів США проінформувало владу Індії про те, що їхнє судно підібрало нафту з російського танкера у відкритому морі та доставило її до порту Гуджарату на західному узбережжі, де її переробили та відправили далі.

Раніше повідомлялось, що Китай та Індія заплатили 24 мільярди доларів за російські енергоносії протягом трьох місяців.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті