США цього тижня оголосять новий пакет військової допомоги Україні - Держдеп

США цього тижня анонсують передачу Україні нового озброєння у рамках чергового пакету військової допомоги. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг спікера Державного департаменту США Метью Міллера.

Міллер відмовився розкривати відповідь державного секретаря США Ентоні Блінкена на прохання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про передачу нашій країні далекобійних ракет ATACMS.

"Але, як ми вже говорили, ми продовжуємо постачати Україні артилерію та цілу низку озброєнь. Наприкінці цього тижня будуть зроблені інші анонси про додаткову допомогу, яку ми плануємо надати Україні", - розповів спікер Держдепу.

Він також додав, що США розглядають можливу передачу Україні нових ракет чи оборонних систем, але наразі жодних анонсів немає. Раніше, 7 серпня, Міністерство закордонних справ України повідомило про переговори між Кулебою та Блінкеном. Під час обговорень український міністр подякував своєму американському колезі за надану допомогу для оборони від російського вторгнення. Також Кулеба закликав надати ATACMS для посилення далекобійних можливостей України.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті