США перекидають до Європи 2400 десантників - щоб "запевнити союзників та стримати супротивників"

Військовослужбовці американської десантно-штурмової дивізії прямують до Європи, щоб брати участь у захисті східного флангу НАТО після того, як у кремлі заявили, що росія веде війну з військовим альянсом на території України. Про це повідомляє "Голос Америки".

Про розгортання солдатів зі 101-ї повітряно-десантної дивізії, прозваної «Орли, що кричать», оголосила місія США при НАТО.

У повідомленні йдеться, що близько 2400 військовослужбовців будуть направлені до країн НАТО - Румунії, Болгарії, Угорщини та Словаччини, щоб «запевнити наших союзників і стримати наших противників».

Посилення присутності НАТО в Європі відбувається на тлі побоювань, що війна, яку веде росія, може поширитися за межі України, що може призвести до масштабнішої конфронтації між альянсом НАТО, до якого входить 30 країн, і силами президента РФ путіна.

Раніше перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко висловив думку, що НАТО фактично перебуває у стані війни з росією.

У повідомленні наголошується, що США та інші країни НАТО постачають озброєння та надають іншу допомогу Україні для відсічі російської агресії. Проте вони неодноразово заперечували участь військовослужбовців НАТО у бойових діях в Україні.

Як повідомлялося, США збираються підвищити військову активність у країнах Балтії для захисту від РФ.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті