"Справу закрито". У Чехії однокласники вибачилися за образи маленької українки

У Чехії залагодили інцидент зі знущаннями над малолітньою українською дівчинкою з боку її однокласників у школі в місті Опочно. Про це повідомляє "Чеське радіо".

Зазначається, що про знущання стало відомо після публікації відео в соціальних мережах, інцидент засудили десятки людей, включно з міністром внутрішніх справ Чехії Вітом Ракушаном і колишнім послом України в Празі Євгеном Перебийнісом.

"Цей інцидент, без перебільшення, шокував небайдуже чеське суспільство, включно з українцями в Чехії, які змушені залишатися в цій гостинній країні у важкий для їхньої батьківщини час. Того дня, коли ми дізналися про цей випадок, ми опублікували в соціальних мережах їхню реакцію і ставлення до інциденту, а також негайно зв'язалися з матір'ю Поліни, керівництвом школи, а також із керівництвом Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки", - прокоментував ситуацію повірений у справах України в Чехії Віталій Усатий.

Як повідомив адвокат Петр Німець, який запропонував родині школярки допомогу, інцидент уже залагоджено. Однолітки вибачилися перед українською дівчинкою. Як сказав юрист, їхні дії були "дитячою дурістю".

Після того, як відео зі знущаннями опублікували в соціальній мережі Twitter, що зробила мама дитини, справою зайнялися адвокати і керівництво школи, де навчалася дівчинка. На відео видно, як однолітки били дівчинку, ображали, плювали їй в обличчя, виголошували нецензурні лайки на адресу України і вихваляли росію.

Через день після публікації відео та втручання юристів і шкільної адміністрації адвокат Петро Німець повідомив: "Хлопчики вибачилися, і, судячи із зустрічі з батьками, це не те, що діти почули вдома і підхопили. Це була просто дитяча дурість, яка, сподіваюся, більше не повториться. У хлопчиків є й українські друзі. У школі існує система боротьби зі знущаннями, яка спрацювала. Усі батьки до нас прислухалися. Я також дуже вдячний посольству України в Чехії, яке надало велику підтримку матері та дівчинці. Справу закрито".

Статті

Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Всі статті