Соратники Навального по всій Москві не можуть знайти приміщення для церемонії прощання. Відмовляють навіть "опозиціонери"

Соратники загиблого в російських катівнях опозиціонера Олексія Навального зазнають складнощів із пошуком залу для прощання. Це підтвердила Телеграм-каналу "Можем объяснить" московська політикиня Ельвіра Віхарєва, знайома із ситуацією.

"Я обдзвонила майже всі церемоніальні великі зали, і скрізь відмова, обумовлена "обмеженнями мерії" або (що частіше зустрічалося) без пояснень. Розмовляю з церквами - тут теж невтішний прогноз", - сказала Віхарева.

Редакція Телеграм-каналу запитала в опозиціонерів, які залишилися в РФ, чи готові вони надати для панахиди партійні приміщення, але відповіді теж виявилися негативними.

У штабі екскандидата в президенти Бориса Надєждіна сказали, що у них немає відповідного приміщення. "Коли ми проводили останню зустріч із прихильниками в Москві, пошук залу виявився для нас проблемним", - сказав прес-секретар Надєждіна Павло Бурлаков. "У партії, на жаль, немає свого приміщення", - відповіли і в пресслужбі партії Надєждіна "Громадянська ініціатива". 

Екскандидатка Катерина Дунцова сказала, що її партія теж не має власного приміщення, хоча була б готова допомогти з його пошуком: "Теоретично, якщо вони звернуться, то з обдзвоном ми можемо допомогти".

"Я не бачу якихось активних дій з боку Надєждіна в цьому напрямі (за всієї поваги) і, гадаю, їх не буде, щоб зайвий раз не загострювати й не йти на конфронтацію із владою, - каже Віхарева. - У Дунцової турне по РФ. Не думаю, що вона наважиться братися за це всерйоз".

Голова "Яблока" Микола Рибаков прочитав запитання кореспондента "МО" в месенджері і не відповів, а його заступник Борис Вишневський сказав, що перебуває в лікарні на обстеженні.

Як повідомлялося, легіон "Свобода Росії" звернувся до прихильників Навального: "Перетворіть на помсту свій гнів. Візьміть зброю в руки. Знищіть путінізм разом із нами".

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті