Шмигаль доручив підготувати санкції проти екс-члена ОПЗЖ Бойка

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив розробити санкції РНБО проти нардепа Юрія Бойка. Про це 7 лютого у Telegram повідомив глава уряду.

"На сайті Президента України петиція про позбавлення нардепа Юрія Бойка звання Героя України набрала 25 тисяч голосів. Міжвідомча робоча група – серед якої представники Уряду, НАЗК, СБУ, НАБУ, ГПУ та інших органів – дійшла висновку, що через колізію чинного законодавства деяких діячів станом на сьогодні неможливо позбавити найвищих державних нагород", - повідомив Шмигаль.

У зв'язку із цим ще у грудні прем'єр-міністр доручив Мін'юсту напрацювати зміни до законодавства, які виправлять ситуацію. Нині ж це доручення вдалося виконати.

І тепер сьогодні уряд схвалив відповідний проект закону. Цей документ передбачає, що накладення санкцій в наявності дає підстави для позбавлення його державних нагород.

"Сподіваюся, що законопроект буде оперативно розглянутий народними депутатами України", - додав Шмигаль.

Також Шмигаль зазначив, що уряд доручив групі з питань санкційної політики повторно розглянути питання позбавлення Бойка звання Героя України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський підписав документи "про очищення держави від тих, хто на боці агресора".

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті