Шахти в Ростовській області, що належали Ахметову, знову змінили власника

Акціонером колишніх вугільних підприємств Ріната Ахметова в Ростовській області, "Донського антрациту" і шахти "Обухівська", стала колишня структура Ощадбанку "СБК Прем'єр". Про це свідчать дані Федресурсу.

Згідно з базою даних СПАРК, 100% акцій цих підприємств належать кіпрській структурі Fabcell Limited, а "СБК Прем'єр" на підставі рішення Федеральної податкової служби "здійснює права акціонера". 

У травні цього року "СБК Прем'єр" подала до ФПС відповідну заяву, а на початку червня відомство задовольнило прохання.

АТ "Шахтоуправління "Обухівська" і "Донський антрацит" останніми роками не раз змінювали власника. У 2021 році Сбербанк отримав ці активи за заставою і продав на торгах кіпрській Valleyton Investments за $230 мільйонів.

На початку 2022 року генеральним директором вугільних підприємств став Денис Азаров, дані про власника компанії в системі не вказувалися. Наприкінці того ж року їхнім власником був бізнесмен Іскендер Халілов, який пізніше спростовував свій стосунок до цих активів.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті