Середня пенсія в Україні зросла до 5311 гривень, але третина пенсіонерів отримують менше

Близько третини пенсіонерів в Україні отримують виплати в розмірі до 3000 гривень. Про це повідомляє Опендатабот, посилаючись на дані Пенсійного фонду.

"Станом на початок липня середній розмір пенсії в Україні становить 5311,44 гривень. Наразі 30% від усіх українських пенсіонерів отримають виплати менше за 3000 гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається,що від початку повномасштабного вторгнення середній розмір пенсійної виплати по країні збільшився на 21,5%. Є два регіони, в яких пенсії за цей час зросли найбільше: це Рівненщина (+69%) та Житомирщина (+49%).

У Дніпропетровській, Донецькій, Житомирський, Запорізькій, Київський, Луганській, Рівненській областях та у Києві середній розмір пенсійної виплати перевищує загальний показник по країні.

Найменша середня пенсія на Тернопільщині – 4023,42 гривень, це на 24% нижче за середній показник по країні. Найбільша у Києві – 7190,4 гривень, що на третину більше за середню виплату.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті