Сербський найманець поскаржився на жорстоке поводження з боку російських командирів і обізвав їх злочинним угрупованням

Відомий сербський найманець Деян Берич, який нещодавно став довіреною особою російського диктатора путіна на майбутніх президентських виборах і який займається вербуванням сербів у російську армію, поскаржився на командування 119-го парашутно-десантного полку, куди цих найманців відправили служити. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У відеозверненні, яке Берич виклав на своїй сторінці в мережі, йдеться про те, що ставлення до сербів у полку від початку було дуже поганим, командири полку називали їх "циганами" і не розуміли, навіщо вони приїхали в РФ для участі в бойових діях проти України.

Як пише Берич, командири полку нічим не забезпечили сербських найманців, тож отриманням машин, квадрокоптерів, берців і навіть забезпеченням військових водою доводилося займатися самому сербу. Він продовжує, що перед Новим роком командування 119-го полку наказало сербським найманцям іти штурмувати українські позиції, видавши їм на руки по 2-3 ріжки і заявивши: "Іншу зброю захопіть у бою". Серби відмовилися йти на штурм у таких умовах, заявили, що більше не служитимуть у цій частині, розповів Берич, і попросили перевести їх в інший підрозділ.

Однак командири полку натомість оголосили сербів дезертирами і військовими злочинцями, їх вигнали із землянки, кілька днів тримали на морозі, а потім представники військової поліції запропонували їм підписати папери з визнанням себе шпигунами.

"Сьогодні вранці до них приїхала військова поліція, зайшла в землянку, стріляли в повітря, прикладами били бійців, деяким розбили голови", - розповів Берич про останні новини життя сербських найманців у російській армії.

"Командування 119-го полку - це ОЗУ (організоване злочинне угруповання - "ОстроВ")", - сказав Берич. "Очікую, що після цього мене посадять за дискредитацію армії", - додав він.

Крім свого звернення, найманець також опублікував звернення самих сербських добровольців, у якому вони просять перевести їх в інший підрозділ.

Як повідомлялося, росія вербує найманців для війни в Україні на Балканах.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті