СБУ затримала колаборантку, яка під час окупації Херсона здавала українських патріотів

Служба безпеки затримала ще одну ворожу поплічницю, яка брала участь в організації незаконного референдуму РФ в окупованому Херсоні та здавала рашистам місцевих жителів, що чинили спротив загарбникам. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 28 грудня.

За даними слідства, зловмисницею виявилась 59-річна працівниця автостоянки, яка після захоплення міста добровільно вступила до складу окупаційного "виборчкому" Корабельного району міста. Перебуваючи у лавах псевдоустанови, колаборантка з урною та "бюлетенями" обходила помешкання херсонців та закликала їх "голосувати за приєднання" обласного центру до складу рф", - зазначається у повідомленні.

У СБУ додали, що під час таких "рейдів" зрадницю супроводжували озброєні загарбники, які погрожували людям автоматами та ув’язненням у разі відмови брати участь у псевдореферендумі.

"За "наведенням" колаборантки рашисти викрали жінку, що відмовилась "проголосувати" на користь країни-агресора, та відвезли її до російської катівні", - повідомили у СБУ.

За співпрацю із загарбниками колаборантка отримала паспорт рф та "привілей" щодо безперешкодного пересування по місту. Після звільнення Херсона фігурантка втекла до Миколаєва, де оформила статус ВПО, і таким чином намагалась уникнути правосуддя.

Втім, співробітники СБУ встановили місце тимчасового проживання зловмисниці та затримали її.

Зрадниці загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомлялось раніше, жителька Херсона, яка брала участь у проведенні псевдореферендуму, отримала 5 років.

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті