СБУ спіймала агента РФ, який "зливав" позиції української артилерії під Авдіївкою

Служба безпеки України затримала російського агента, який "зливав" ворогу позиції українських оборонців під Авдіївкою. Про це СБУ повідомляє 14 серпня в Телеграмі.

Встановлено, що зловмисник був на прямому зв’язку з кадровим співробітником російської розвідки, від якого на початку місяця отримав завдання виявити бойові позиції реактивної та ствольної артилерії ЗСУ на Авдіївському напрямку.

"Також поплічник агресора приховано фіксував кількість та види важкої бронетехніки українських військ, яка рухалась на передню лінію східного фронту. Крім того, він “зливав” російській спецслужбі інформацію про наявність захисних інженерних споруд поблизу місцевих залізничних станцій та мостів", -  повідомили в СБУ.

За наявними даними, розвідінформація потрібна була загарбникам для планування бойових операцій, зокрема щодо спроб вогневого ураження позицій української артилерії.

Ворожого агента затримали "на гарячому", коли він здійснював дорозвідку місцевості поблизу одного з інфраструктурних об’єктів.

Як встановило слідство, ним виявився мешканець Покровська, якого російська воєнна розвідка дистанційно залучила до співпраці на користь РФ. У поле зору агресора він потрапив через свої регулярні антиукраїнські дописи у забороненій соцмережі "Одноклассники".

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 ККУ (надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних сил України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті