СБУ ліквідувала схему продажу фальшивих перепусток для комендантської години

Служба безпеки України розсекретила та знешкодила злочинну схему продажу перепусток для перебування у громадських місцях під час комендантської години. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Під час розслідування вилучено фальшиві службові посвідчення та перепустки на спецтранспорт Офісу Президента України, Верховної Ради України, Офісу Генерального прокурора, СБУ, Державного бюро розслідувань та МВС. Вартість однієї «посвідки» становила від 50 до 500 дол. Сума залежала від назви «відомства» і термінів використання", - розповіли в СБУ.

Цю схему організував працівник проєктної організації в Обухові. Для серійного виготовлення підробок використовував спеціалізовану комп’ютерну техніку установи. Продукцію реалізовував на майданчиках "Даркнет" та в закритих телеграм-каналах. Гроші від «замовників» отримував на криптогаманці та банківські картки, оформлені на сторонніх осіб.

 

Зловмисник намагався збути понад 2 тисячі липових перепусток. Тепер він чекатиме на вирок суду під вартою.

Як повідомлялося раніше, СБУ затримала екс-керівника російського банку, який вводив у Херсоні рубльову зону. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті