Росіянам заборонено в'їжджати в країни ЄС на авто. Митні служби можуть не пропустити їх і просто з валізами та смартфонами

Єврокомісія підтвердила, що росіянам заборонено в'їзд до країн Євросоюзу на особистих автомобілях, зареєстрованих у РФ, оскільки це буде розцінюватися як заборонений імпорт, - пише російське видання РБК з посиланням на роз'яснення Єврокомісії.

"Не має значення, чи використовується транспортний засіб у приватних або комерційних цілях, якщо він підпадає під митні коди, перераховані в додатку XXI (зокрема код 8703), походить із Росії або експортується з неї. Найчастіше це стосується транспортних засобів, що мають російські номерні знаки і зареєстровані в Росії", - йдеться в документі.

У Єврокомісії також наголосили, що термін, на який ввозять автомобіль із російськими номерами, і митна процедура, що використовується при цьому, не мають значення. 

Крім того, згідно з роз'ясненнями Єврокомісії, росіянам заборонено тимчасово привозити з собою речі, імпорт яких з Росії до країн ЄС заборонено.

За словами фахівця із санкцій Юрія Шумилова, європейські митні служби можуть не пропустити, зокрема, ноутбуки, смартфони, косметику, валізи, вироби зі шкіри та хутра, напівдорогоцінне і дорогоцінне каміння.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті