Росія намагатиметься розконсервувати літаки А-50, щоб замінити знищені ЗСУ - Ігнат

Росія намагатиметься відновити втрати літаків, зокрема й А-50, як це було з тактичною авіацією. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 3  березня.

"Це справді досягнення, якого не було ніколи. Тому що А-50 збили вперше фактично, тоді вдруге таку машину збили на великій відстані й відтіснили їх далі від лінії бойового зіткнення, що зменшило спроможності А-50 проводити радіолокаційну розвідку, дізнаватися цінну для ворога інформацію щодо планування і атак української авіації", — сказав Юрій Ігнат.

За його словами, росія може спробувати розконсервувати літаки А-50, щоб замінити ті, які знищили українські військові.

"Відновлення літака — це річ не проста. Питання в тому, в якому стані його законсервували. Якщо там все робоче. Якщо буде команда зверху, не думаю, що будуть дуже довго його відновлювати", — додав речник.

Юрій Ігнат, що росія намагатиметься відновити втрати, зокрема, і А-50, як це було і з втраченою тактичною авіацією.

"Звісно їм потрібно відновити втрачене і вони будуть знімати зі зберігання", — сказав він.

Як повідомлялося, у березні командування Повітряних Сил ЗСУ підтвердило збиття одного російського винищувача-бомбардувальника Су-34.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті