Російський пропагандист брутально бреше, що Україна готує етнічні чистки в російськомовних регіонах 

Російський пропагандист Борис Рожин брутально бреше, що Україна має намір проводити етнічні чистки в російськомовних регіонах. Про це так званий експерт Центру військово-політичної журналістики розповів донецьким ЗМІ. 

За його словами, «тема знищення російського населення Донбасу і Криму є одним із базових елементів військової пропаганди київського... режиму».

Нібито українська влада робить акцент на тому, що їй потрібно повернути виключно окуповані Росією території, а не людей, які там проживають. 

«Щодо людей, які там проживають, відкрито проголошують наміри влаштувати там етнічні чистки, які переходять в етноцид росіян і російськомовних», - робить «експерт» нічим не підтверджену заяву.

Неправдою є і теза Рожина про те, що «в Україні неодноразово на офіційному рівні висловлювалися за депортацію росіян з Донбасу і Криму». Жодного прикладу таких висловлювань він не навів.

Єдиним аргументом на користь цієї грубої пропаганди стало «цитування» спотвореної і перекрученої заяви президента України. Нібито Зеленський закликав жителів Донбасу, які вважають себе росіянами, їхати в Росію. Насправді президент, навпаки, стверджував, що незалежно від мови всі жителі Донбасу є повноправними громадянами України, а виїхати в РФ пропонував тільки тим, хто вважає своєю батьківщиною сусідню державу.  

«Я вважаю, що, якщо ти сьогодні живеш на тимчасово окупованій території Донбасу і ти вважаєш, що “наше діло праве”, “нам в Росію”, “ми росіяни”, - велика помилка залишатися жити на Донбасі...», - дослівно сказав Володимир Зеленський. Він підкреслив, що «ніхто нікого виганяти не буде», це має бути самостійне рішення людини. 

Статті

Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Всі статті