Російському "коменданту" Балаклії оголосили підозру за затримання та катування українців

Українські правоохоронці оголосили підозру російському окупаційному "коменданту" Балаклії Харківської області, який причетний до катувань укранців. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що фігурантом є військовий комендант Калінінградського гарнізону ЗС Росії з позивним "Граніт".

У березні минулого року він прибув до Балаклії, де займався координацією російських солдатів та бойовиків "Л/ДНР". Згодом його призначили "комендантом". Окупант організовував незаконні затримання місцевих жителів.

За наказом "коменданта" українців утримували у катівні, яку облаштували у захопленій будівлі райвідділу поліції. Там людей жорстоко катували, тримали довгий час без їжі та води. Деякі з потерпілих й досі вважаються зниклими безвісти.

"Задокументовано, що "Граніт" особисто допитував незаконно ув’язнених, застосовуючи до них психологічне та фізичне насильство, погрожував вбивством, а також примусовою депортацією їхніх родичів до РФ", - йдеться у повідомленні.

Наразі окупант знаходиться в росії та переховується від правосуддя. СБУ оголосила йому підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 ККУ.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті