Російські "воєнкори" повідомляють, що путін підписав указ про звільнення генерала, який провалив наступ на Вугледар

Російські так звані "воєнкори" пишуть, що глава РФ путін підписав указ про низку кадрових призначень у Збройних силах, серед яких звільнення т.в.о. командувача Східного угруповання військ РФ генерала Рустама Мурадова.

"За моїми даними, 20 квітня 2023 р. Володимир Путін підписав указ про низку кадрових призначень у ЗС РФ. Серед інших від своєї посади звільнено відомого генерала Рустама Мурадова", - пише "воєнкор Котенок".

"Саме з цим воєначальником пов'язують нашу, м'яко кажучи, пробуксовку в районі Вугледара, оскільки виконати поставлені завдання в даному районі не вдалося, а ми зазнали серйозних втрат у живій силі і техніці. Палити свої колони на марші ще до їх розгортання в бойовий порядок, це треба вміти. Скажу, що академій закінчувати для цього не треба, як і мати на штанях генеральські лампаси", - прокоментував звільнення Мурадова російський пропагандист.

Він також повідомляє, що "тим же указом президента на пенсію відправлені генерали Дворніков, Журавльов і низка інших воєначальників".

Серед нових "тямущих" призначенців у повідомленні не згадуються конкретні прізвища, крім "десантника генерала" Теплинського.

Як повідомлялося, російські пропагандисти пишуть, що т.в.о. командувача Східного угруповання військ РФ, замість генерала Рустама Мурадова, призначено генерала Кузьменка.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті