Російське ФСБ наполегливо розкручує "український слід" у теракті в Підмосков'ї: його підтвердили заарештовані таджики

Директор ФСБ Олександр Бортніков заявив, що перші дані, отримані від затриманих у справі про теракт у концертному залі "Крокус Сіті Хол", підтверджують причетність України, - пишуть росЗМІ 26 березня.

"Первинні дані, які ми отримали від затриманих, підтверджують це. Тому будемо далі доопрацьовувати інформацію, яка повинна нам показати - реальна присутність і участь української сторони чи ні. У всякому разі, поки що є підстави говорити, що це саме так", - цитує Бортнікова РІА Новини.

Він додав, що бойовики не могли підготувати теракт без сторонньої допомоги. За його словами, замовника поки що не встановлено, але у ФСБ є "напрацювання", які нібито свідчать про те, що за цим нападом стоять США, Велика Британія та Україна. Коло підозрюваних розширюватиметься, кількість пособників "буде більшою", вважає він.

"Дуже багато робиться, щоб виявити всіх учасників цієї бійні як на території країни, так і за кордоном. Усі наші оперативні підрозділи активно цією роботою займаються, зокрема в партнерстві зі спецслужбами "дружніх" держав", - говорив Бортніков.

Як повідомлялося, російський диктатор Путін визнав, що теракт у "Крокус сіті холі" 22 березня вчинили "радикальні ісламісти", але звинуватив у стрілянині "тих, хто воює з Росією руками київського режиму". 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті