Російська армія застосувала бомби з білим фосфором в районі Часового Яру - AFP

Російські окупанти використали заборонені боєприпаси, що містять білий фосфор. Про це повідомляє агентство Sky News із посиланням на AFP.

Журналісти AFP, які перебували на місці події, вчора потрапили під обстріл з російських позицій боєприпасами з білого фосфору.

За їх словами, два снаряди були випущені з інтервалом у п'ять хвилин по безлюдному району біля міста Часів Яр на сході України. Свідки почули свист від снарядів і побачили вибухи, викликані боєприпасами, які випускали маленькі палаючі кульки білого фосфору.

Кульки підпалили рослинність обабіч дороги на поверхні, еквівалентній розміру футбольного поля. Журналісти AFP повідомили, що найближчі будинки були приблизно за 200 метрів від зовнішнього краю зони ураження.

Зброю, що містить фосфор, заборонено використовувати проти цивільного населення, але вона може бути розгорнута проти військових цілей відповідно до Женевської конвенції.

Журналісти не змогли підтвердити, чи це була позиція українських військових, хоча зелена вантажівка з білим хрестом – знаком української армії – була припаркована біля доріжки на спаленій території.

Як повідомлялося раніше, рашисти обстрілюють Вугледар фосфорними боєприпасами

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті