Рогозін звинуватив Макрона у своєму пораненні і передав йому витягнутий з його тіла уламок снаряда Caesar

Колишній глава Роскосмосу Дмитро Рогозін передав президентові Франції Емануелю Макрону уламок від снаряда французької гаубиці Caesar, звинувативши його у своєму пораненні. Про це йдеться у листі Рогозіна до Надзвичайного та повноважного посла Французької Республіки П'єра Леві.

За словами Рогозіна, двоє людей загинули, а він і кілька його соратників були поранені внаслідок обстрілу готелю, де мешкав російський чиновник.

Він звинуватив Францію та її лідера у постачанні озброєння Україні. Вторгнення російських військ на територію суверенної держави він назвав "конфліктом, який розпалили між слов'янськими народами західні політики". Обстріл ЗСУ пункту тимчасового розміщення російських окупантів, в якому його було поранено, екс-глава "Роскосмосу" охарактеризував як "підлий теракт".

"Ви ж надзвичайний та повноважний представник П'ятої Республіки, Вам і відповідати. А уламок, вирізаний хірургами з мого хребта, прошу передати президентові Франції Еммануелю Макрону. І ще скажіть йому, що ніхто не уникне відповідальності за військові злочини Франції, США, Великобританії, Німеччини та інших країн НАТО на Донбасі", - традиційно для російської пропаганди він переклав відповідальність за розв'язання війни проти України на країни, які допомагають Україні відбивати агресію.

Як повідомлялося раніше, Дмитро Рогозін отримав поранення внаслідок обстрілу ресторану "Шаш-Баш" у Донецьку, де він святкував свій День народження. Тоді стало відомо, що один із уламків потрапив йому в сідницю.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті