РФ активізувала дискредитацію України на Близькому Сході - ГУР

РФ активізувала дезінформаційну кампанію проти нашої держави на Близькому Сході.Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР) у Телеграм.

Як повідомляється, завдання чергової гібридної операції Кремля полягає в тому, щоб виправдати загарбницьку війну; дискредитувати Україну та держави Заходу; нав'язати неприйнятні умови переговорів; поліпшити власне становище в регіоні; домогтися зменшення економічного й політичного тиску, якого Москва зазнає через агресію та вчинення воєнних злочинів.

"Для досягнення зазначених цілей росія посилено використовує свою агентурну мережу, засоби пропаганди та дипломатичні представництва. Так, працівники російського посольства в Єгипті отримали вказівки з кремля провести низку зустрічей під дипломатичним прикриттям для поширення дезінформації про війну та здійснення вербувальних заходів", - розповіли в ГУР.

Також у рамках операції росіяни розсилають до посольств інших держав у Каїрі пропагандистські матеріали, у яких виправдовують ведення війни проти України. Йдеться, зокрема, про два папірці під назвами: "О роли Запада в конфликте в Украины" та "О ситуации вокруг Украины".

У зазначених матеріалах представлено путінську версію історії України з моменту краху Радянського Союзу, а терористичну агресивну Росію подано як жертву.

Ключова ідея, яку просуває Кремль на Близькому Сході, - безальтернативність нав'язаного ним сценарію завершення війни.

"Він включає позбавлення України військової допомоги з боку Заходу, припинення бойових дій Силами безпеки і оборони нашої держави, збереження москвою контролю над окупованими українськими територіями та інші нісенітниці на кшталт "вічного позаблокового статусу", "денацифікації" і "демілітаризації", - зазначили в розвідці.

Як повідомлялося, окупанти готують масштабну медійну операцію з дискредитації роботи ДБР. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті