Рашисти на тимчасово окупованих територіях переслідують протестантські конфесії – ЦНС

Російські окупанти на тимчасово захоплених територіях України переслідують представників протестантських конфесій. Про це повідомив "Центр національного спротиву" 26 січня.

"Окупанти чинять тиск на представників всіх конфесій, крім церкви московського патріархату, – сказано в повідомленні. – Зокрема ворог закриває церкви різноманітних протестанстських конфесій".

Уточнюється, що, зокрема, окупанти "віджали" будівлю церкви християн віри Євангельської у Мелітополі. Рашисти хоча й видали пастору спочатку дозвільні документи, та згодом просто захопили приміщення та відібрали ключі.

"В місті майже не лишилось діючих протестантських церков, адже більшість їх експропріювали окупанти для своїх потреб", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що схожа ситуація й в інших захоплених населених пунктах.

Раніше повідомлялось, що окупанти планують відкрити на Луганщині 7 тюрем, перетворюючи область на концтабір.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті