Путіну доповіли, що "вибори" в окупованих регіонах можуть бути відкладені

У росії глава ЦВК Елла Памфілова поставила до відома диктатора путіна про те, що з "виборами" на захоплених територіях України можуть виникнути проблеми. Про це пишуть росЗМІ 3 липня.

"Якщо виникнуть обставини непередбаченої сили - в якомусь районі ситуація може різко погіршитися, ми зрозуміємо, що там виникає серйозна небезпека життю та здоров'ю мешканців, які там перебувають, - у нас є право ці вибори в тому чи іншому районі відкласти", - сказала Памфілова на зустрічі путіну.

Пропагандисти нагадують, що поправки, які допускають проведення виборів в умовах воєнного стану, путін підписав 29 травня.

Памфілова також заявила, що з "проханням про проведення виборів цього року раніше до ЦВК зверталися тимчасово виконуючі обов'язки глав нових регіонів".

Вона сказала, що перед призначенням "виборів" виборчкоми консультувалися з Міноборони і ФСБ.

ЦВК має право скоротити терміни проведення кампанії, а також призупинити вже розпочаті виборчі дії, якщо підготовка і проведення виборів становлять загрозу життю і здоров'ю громадян. Після усунення небезпечних обставин кампанію може бути відновлено.

"Ми своїм колегам у цих регіонах настійно рекомендуємо скористатися такою можливістю", - закликала Памфілова.

Крім того, вона підтвердила, що "голосувати" в окупованих регіонах можна не тільки за паспортом, а й за будь-яким документом, що посвідчує особу, виданим російською владою.

За її словами, створено "екстериторіальні дільниці на території нових регіонів і за їхніми межами, щоб могли проголосувати жителі, які виїхали".

Крім того, Памфілова дала негативну відповідь путіну, який запитав у неї, чи буде в "нових" регіонах дистанційне електронне голосування (ДЕГ).

"Там же дуже складно - ми туди теж проводимо ГАС "Вибори", але стовідсотково зараз теж не можна. Ви розумієте, такі різні ситуації, воєнний час, тому поки що ні, і технічно дуже складно зараз це зробити", - сказала Памфілова.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті