Проводять навчальний рік у безпечних умовах 10 із 18 закладів професійної освіти Луганської області – ОВА

У безпечних умовах проводять навчальний рік 10 із 18 закладів професійно-технічної освіти (ЗПТО) Луганської області. Про це повідомили під час онлайн-наради з керівниками цих закладів 26 жовтня, - пише Луганська ОВА у своєму Телеграм-каналі.

"На початок 2022/2023 навчального року відновлено освітній процес та встановлено тимчасові місця провадження діяльності 10 ЗПТО, – сказано в повідомленні. – Це три заклади із Сєвєродонецька, два – з Лисичанська, по одному – з Рубіжного, Привілля, Попасної, Золотого, а також ВП "Регіональний центр професійної освіти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка".

Як повідомляв "ОстроВ", загалом на Луганщині станом на лютий 2022 року працювало 18 закладів профтехосвіти, але у восьми з них не було можливості релокуватись – це ліцеї Щастя, Марківки, Біловодська, Білокуракиного, Старобільська, Новопскова, Новоайдара й Сватового.

Підкреслюється, що з 10 закладів, які продовжують працювати в безпечних умовах, 8 змогли відновити двосторонній зв’язок з усіма здобувачами освіти.

Зазначається, що освітній процес організовано виключно з використанням технологій дистанційного навчання.

Раніше "ОстроВ" повідомляв, як війна й окупація Луганщини вплинули на можливість отримати професію.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті