Програма "Доступна іпотека": на вартість житла впливатиме регіональний аспект

Програма “Доступна іпотека”, яку Уряд запускає з жовтня, буде реалізовуватись з урахуванням регіонального аспекту. Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко, - пише Урядовий портал.

Сума іпотечного кредиту буде залежати від регіону та населеного пункту, в якому учасник хоче придбати квартиру.

“Іпотечна програма гнучка до цінової політики в різних регіонах України. Сума кредиту буде залежати від конкретного міста\містечка\села, в якому людина хоче оселитися. Базовою є опосередкована вартість спорудження квадратного метру житла, яку визначає Мінрегіон”, – зазначила Юлія Свириденко.

Ціна кредиту буде розраховуватись наступним чином:

  • Від базової ціна "квадрату" збільшується в 2,5 рази для Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова.
  • Для міст із населенням понад 300 тис. осіб, а також міст на відстані до 15 км від Києва застосовуємо збільшення в 2 рази.
  • Для міст із населенням від 100 до 300 тис. - в 1,75 разів.
  • Для інших населених пунктів – опосередкована вартість у відповідному регіоні.

“Таким чином розраховується оптимальна сума для того, аби мати змогу придбати комфортну квартиру за адекватною ціною”, – додала Юлія Свириденко.

Уряд затвердив умови забезпечення масового іпотечного кредитування для держкомпанії “Укрфінжитло” в рамках програми "Доступна іпотека”, ініційованої Президентом Володимиром Зеленським.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті