"Поразка Росії необхідна для безпеки Європи". Макрон не виключив можливість відправки західних військ в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив за підсумками зустрічі європейських лідерів у Парижі 26 лютого про створення нової коаліції, яка постачатиме Україні ракети і боєприпаси більшої дальності. Він також сказав, що в майбутньому не слід виключати відправки західних сухопутних військ для боротьби з російською агресією, - повідомляє Бі-бі-сі.

"Сьогодні немає консенсусу з приводу відправки сухопутних військ, але виключати нічого не можна. Ми зробимо все можливе, щоб Росія не змогла виграти цю війну, - заявив Макрон. - Ми переконані, що поразка Росії необхідна для безпеки і стабільності в Європі".

За словами Еммануеля Макрона, в рамках нової коаліції Києву планують постачати ракети середньої і великої дальності.

Він також прокоментував повідомлення ЗМІ про можливе постачання в Україну французьких винищувачів Mirage і заявив, що Париж наразі не веде переговорів із цього питання.

У конференції в Єлисейському палаці обговорювали зміцнення західної підтримки України, у ній взяли участь канцлер Німеччини Олаф Шольц, міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон, прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, а також лідери скандинавських і балтійських країн.

США представляв помічник держсекретаря у справах Європи та Євразії Джим О'Браєн, а Канаду - міністр оборони Білл Блер. З коротким зверненням до учасників зустрічі також виступив президент України Володимир Зеленський. "Разом ми маємо зробити так, щоб Путін не зміг знищити наші досягнення та поширити свою агресію на інші країни", - сказав він.

Як повідомлялося, Франція передасть Україні до 3 млрд євро військової допомоги у 2024 році.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті