Помер герой України, сотенний УПА Мирослав Симчич

Сьогодні, 18 січня помер Герой України, сотенний УПА Мирослав Симчич (Кривоніс). Про це повідомила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Оніщук у Telegram.

За її словами, 5 січня Мирославу Симчичу виповнилося 100 років. У жовтні 2022 року президент Володимир Зеленський присвоїв йому звання Героя України.

«За своє довге життя Мирослав Симчич пережив понад 32 роки концтаборів. Однак його не зламали ні жорстокі тортури, ні катування. Свій життєвий шлях він присвятив боротьбі за незалежність України… Його подвиги знатиме і пам’ятатиме не одне покоління українців», — написала Оніщук.

Міський голова Коломиї Богдан Станіславський повідомив у Facebook, що похорон розпочнеться 20 січня об 11:00. Героя України буде поховано на міському цвинтарі Монастирок.

Мирослав Симчич — український військовий і громадський діяч, сотенний УПА, 32 роки провів у радянських таборах. Кавалер орденів Свободи і За заслуги, почесний громадянин Коломиї та Львова. Як повідомляла Харківська правозахисна група, у січні 1945 року Симчич зі своєю сотнею розгромив каральний полк (405 енкаведистів) під командуванням генерал-майора Дергачова, який йшов на село Космач (більшовики називали його «бандерівською столицею»).

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті