Поляки масово скупають нерухомість в Іспанії через страх війни

За останній рік рекордно зросла кількість громадян Польщі, які цікавляться нерухомістю в Іспанії, у 2024 році число польських клієнтів з купівлі житла було утричі більше, ніж у той же період минулого року. Про це з посиланням на іспанського агента нерухомості з району Вілянув повідомило польське видання видання the-warsaw 26 березня. 

"Причин збільшення числа клієнтів (а їх утричі більше, ніж у той же період рік тому) - дві. По-перше, це війна в Україні, по-друге - найвищі ціни на нерухомість у Варшаві", - каже агент.

Він зауважує, що поляки розраховують на бюджетну ціну житла в Іспанії в межах 150 тисяч євро.

"З таким бюджетом це складно, але можливо", - повідомляє також агент.

Зокрема, за його словами, в агентстві CasaViva на Вілянуві можна придбати квартиру в житловому комплексі, що будується, в іспанському місті Естепона. Квартира площею 59 квадратних метрів обійдеться у 186 тисяч євро, а чотирикімнатні апартаменти у 138 квадратних метрів - у 500 тисяч євро.

Підкреслюється, що клієнти-поляки діляться на кілька груп: перша - багатії, яких небагато, друга (велика група) - це пенсіонери. Також після початку війни в Україні в агентство почала звертатися й молодь.

Уточнюється, що про підвищення інтересу поляків до іспанської нерухомості свідчать не тільки слова посередників, а й дані Registradores de España зі збору інформації про угоди з нерухомістю.

"Зростання за останні два роки є очевидним, але на початку цього року він посилився, що, ймовірно, пов'язано з новинами з України. Дедалі частіше з'являється інформація, що війна може прийти до нас. Половина клієнтів зізнається у розмовах з нами, що вони думають про дві речі: як безпечно вкласти гроші та куди бігти у разі війни", - цитує видання представника варшавського агентства "75properties".

Раніше повідомлялось, що все більше громадян Польщі підтримує відправлення польських військ в Україну.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті