Підозрюваний у вбивстві поліцейського на Вінниччині заявив, що в жертву стріляв його син

Один із підозрюваних у вбивстві поліцейського на Вінниччині Валерій Василаке заявив, що в жертву стріляв його син. Про це він сказав 22 квітня під час обрання запобіжного заходу у Вінницькому міському суді, повідомляє Телеграм-канал "Оперативний ЗСУ".

"Син стріляв у поліцейського тому, що подумав, що мене вбили", - заявив заарештований Василаке-старший у суді.

Батько уточнив, що хотів разом із сином Віталієм виїхати до Молдови. За його словами, зброю, яку вони перевозили, вкрав також син: "Хотіли просто сховати, щоб було".

Син Віталій підтвердив, що саме він стріляв у поліцейського: 

"Коли нас зупинив поліцейський, я думав, що він один, і коли його вдарив, я не знав, що є другий напарник. Я думав, що поліцейський, з яким я розмовляв, один, і сподівався, що він знепритомнів, і ми поїдемо далі. Я не думав, що з'явиться другий поліцейський і відкриє вогонь по машині, де був мій батько. Я був у стані шоку, забіг за машину, автоматично дістав пістолет і відкрив вогонь по поліцейських, але я не хотів його вбивати", - заявив син.

Він також підтвердив слова свого батька, що гранати, які вони перевозили, належали йому.

Нагадаємо, Національна поліція оприлюднила відео затримання вбивць поліцейського у Вінницькій області.  

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті